Povjerenstvo za izradu Pedagoških standarda i normativa osnovnog školstva Hercegbosanske županije danas je održalo sastanak u prostorijama Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Vlade Hercegbosanske županije, na kojem se razgovaralo o postupcima i načinima donošenja Nacrta Pedagoških standarda i normativa osnovnog školstva.

Nakon izrade Nacrt će biti upućen u Javnu raspravu, a poslije toga u zakonsku proceduru donošenja. Budućim usvajanjem Pedagoških  standarda i normativa bit će regulirana oblast odgoja i obrazovanja u osnovnom školstvu Hercegbosanske županije.

Sastanku su nazočili članovi Povjerenstva koje je imenovao ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije, a čine ga: u ime livanjske općine Damir Tadić, tomislavgradske općine  Bože Kovačević, iz reda osnovnih škola predsjednik Povjerenstva Goran Čeko iz Livna i Anđelka Buljan iz Tomislavgrada, potom u ime Sindikata Osnovnog obrazovanja Hercegbosanske županije Filip Čelar i u ime Vijeća roditelja Osnovnog obrazovanja  Hercegbosanske županije Ivana Ištuk.  Sastanku je u ime Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa nazočio Stipo Barać, šef odjela stručno pedagoškog nadzora.

Navodi se u priopćenju iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok