U cilju poduzimanja konkretnih mjera za razvoj turizma na području županije danas je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić sa suradnicima u zgradi Vlade održao radni sastanak s direktoricom Turističke zajednice Hercegbosanske županije, Slavom Jukić i predsjednikom turističkog vijeća, Zdravkom Mihaljevićem.

Tijekom sastanka razgovaralo se o radu i djelovanju Turističke zajednice na području šest općina Hercegbosanske županije. Izneseni su određeni problemi s kojim se djelatnici Turističke zajednice susreću u svom radu, koji se prvenstveno odnose na prostorije u kojima je smještena Turistička zajednica i traženje i dobivanje suglasnosti za nove.

Kako se navodi u priopćenju, pored navedenog istaknuta je zakonom predviđena ali neredovita uplata članarina Turističkoj zajednici kao i uplata boravišnih pristojbi za goste koji borave u posjeti našoj županiji.

Donošenjem Zakona o turističkoj djelatnosti Hercegbosanske županije koji je u fazi pripreme, te Zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma stvorit će se potrebiti zakonski uvjeti za turistički razvoj, promociju prirodnih ljepota, proizvoda i unapređivanje općih uvjeta boravka turista u Hercegbosanskoj županiji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok