Predsjednik FBiH Marinko Čavara sastao se s direktorom CIOFF Festivala "Dani kosidbe - Kupres BiH 2015." Antom Čičkom i predsjednicom CIOFF-a BiH Ankom Raič, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika FBiH.

Kako piše Fena, tom prigodom Čičak je predsjednika FBiH upoznao s glavnim aktivnostima i ciljevima ove jedinstvene tradicijske kupreške manifestacije, koja predstavlja prepoznatljiv kulturni i društveni projekt iz oblasti nematerijalne baštine te svjedoči o postojanosti i dubokim korijenima hrvatskog naroda u BiH.

Predsjednik FBiH prihvatio je poziv da, u svojstvu pokrovitelja, svečano otvori spomenuti festival te izrazio potporu i spremnost za suradnju na očuvanju i afirmiranju nematerijalne kulturne baštine.

Festival će se održavati od 1. do 5. srpnja 2015. godine u Kupresu, Sarajevu i Međugorju. Posebna kulturološka vrijednost sačuvala se u jedinstvenoj kupreškoj tradiciji natjecanja kosaca i u drugim kulturološkim vještinama, zanatima i tradicijskim umjetnostima, vezanim za etnografiju kupreškog kraja, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok