I ovogodišnjem ramazanu u livanjskoj regiji prethodilo je dodatno čišćenje i uređivanje džamija, mesdžida i kuća kako bi se namazi odvijali u besprijekorno čistim i lijepim prostorima.

Ove su godine Duvnjacima na raspolaganju 6 džamija i jedan mesdžid, Glamočanima 4 džamije, Kuprešanima dvije, dok Livnjaci, kao najbrojniji, ramazanske namaze obavljaju u 5 gradskih i 5 seoskih džamija (Grborezi, Guber, Kablići, Golinjevo i Podhum), u mesdžidu Potkraj, te po kućama u Sturbi i Komoranima pošto nemaju vjerskih objekata. Piše Dnevni avaz.

- Sve se odvija u najboljem redu, a logično je da je najpunija obnovljena centralna livanjska džamija Ćurčinica, premda je odziv klanjača dobar i u ostalima, posebno na teravih namaze. U toku su i mukabele, predavanja za djecu, omladinu i žene, podijelili smo i ramazanske pakete za veliki broj obitelji, a redovno ćemo obilaziti i džemate tokom ramazana kao i ranijih godina.

Planiramo i ove godine u odabranim noćima priređivati mebludske svečanosti, dovodeći i goste sa strane, a priredit ćemo i iftare za postače i odabrane zvanice. Naše ćemo aktivnosti još više pojačati povratkom glavnog imama Dževada ef. Hadžića iz Kuvajta za nekoliko dana, kazao je predsjednik MIZ Livno, hadži Hajrudin Maksić, koji već drugi mandat, bez ikakve naknade, uspješno kormilari IZ Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok