Novi, odnosno stari predsjednik HVIDRA-e Hercegbosanske županije je Ivan Mamić – Ićola.

Tako je odlučeno na izbornom saboru županijske HVIDRA-e koja je održana u subotu u Tomislavgradu.

Mamić je zahvalio članovima na ponovnom izboru te je istaknuo kako će se i dalje zalagati za trajna prava stradalnika Domovinskog rata.

– Ne želimo biti predstavljani kao povlaštena kategorija te stoga i ne tražimo sažaljenje naspram nas. Svaki od nas teži prema normalnom životu dostojan čovjeku kako za sebe tako i za svoje obitelji sukladno našem učešću u Domovinskom ratu i invaliditetu kojeg posjedujemo – kazao je Mamić u izjavi za Fenu.

Izrazio je optimizam izborom novog federalnog ministra za pitanja branitelja koji je, kako je Mamić kazao, svojim dosadašnjim radom pokazao spremnost za razgovore i rješavanje nagomilanih problema vezanih za braniteljsku populaciju.

Nakon izbornog sabora, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata (HVIDRA) Hercegbosanske županije organizirala je XV Sportske kvalifikacijske igre u Sportsko rekreativnom centru „Šumarska kuća“ pored Tomislavgrada.

Sportska nadmetanja jednim dijelom pratili su i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, ministar financija u Vladi Hercegbosanske županije Stipan Šarac i predsjedavajući Skupštinom Hercegbosanske županije Robert Bagarić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok