U cilju jačanja i razvitka turizma  na prostoru  regije Hercegovina, predstavljanja i razvitka cjelovite turističke ponude, te jačanja Hercegovine kao turističke  regije kojoj se Livno, Tomislavgrad i Kupres pridružuju  sa svojim bogatim potencijalima,  Regionalna  agencija za Hercegovinu REDAH, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije, te Turistički klaster Hercegovina, potpisali su u utorak 23.lipnja.2015.godine u Mostaru Sporazum o suradnji.

U ime Turističke zajednice  Hercegbosanske županije Sporazum je potpisala direktorica Slava Jukić.

Cilj sporazuma  je stvaranje okvira za buduću suradnju u  aktivnostima  jačanja ponude  turističke  regije, promocije   njenih potencijala  kroz koordinaciju postojećih aktivnosti,  razvitak i provedbu  zajedničkih projekata, izradu strategija, planova i programa, promocije, nastupa na sajmovima, izradu promotivnog materijala,  zajedničkih  stavova  za razvitak turizma, razmjenu informacija, iskustva  i edukacije, te izradu zajedničkog  slogana regije.

Potpisnici ovog sporazuma „Digitalna percepcija Hercegovine kao turističke destinacije/brenda” dogovorili  su međusobnu suradnju organizacijom zajedničkih radnih i  koordinacijskih  sastanaka,  zajedničkih nastupa na sajmovima i uspostavljanjem radnih skupina u regiji.

Također, premijerno je predstavljen i promotivni film o Hercegovini  na kojem se u 15 minuta  pokušava na originalan način prikazati Hercegovina kao regija.

Na predstavljanju filma nazočne je pozdravio član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog  naroda, predsjednik HDZ BiH i HNS dr. Dragan Čović.

Potpisivanju sporazuma, uz podršku  Predsjednika  Vlade Hercegbosanske županije, gosp. Draška  Dalića  bili su nazočni  i suradnici  iz Ureda Predsjednika  Vlade Hercegbosanske županije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok