U suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko – križevačke županije i PORA-a Razvojnom agencijom Savjetnik predsjednika Vlade Hercegbosanske županije za gospodarstvo i financije, Zdravko Markov već mjesec dana boravi u Koprivnici na Obrtničkom učilištu POUKA na certificiranju za Voditelja za izradu i provedbu EU projekata.

U srijedu, 1. srpnja 2015. godine, savjetnik predsjednika Zdravko Markov susreo se s Županom Koprivničko – križevačke županije, Darkom Korenom te tom prilikom uručio pismo namjere predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Draška Dalića i poziv na međužupanijsku suradnju kroz prvi zajednički projekt E-AID.

Jedan od ciljeva navedenog projekta je razvoj partnerskih odnosa s Koprivničko – križevačkom županijom koja ima dokazano iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata.

Projekt koji će kroz prijenos znanja i organizaciju obuka u Hercegbosanskoj županiji, prenijeti specifična znanja iz polja strateškog planiranja, pisanja EU projekata i poduzetništva za zainteresirane zaposlenike u Vladi, ministarstvima, uredima i upravama Hercegbosanske županije kao i općinama s prostora županije.

Tijekom provedbe projekta planirane su i posjete partnerskim županijama, te nastup gospodarstvenika iz Hercegbosanske županije na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

U nastavku možete pročitati objavljeni tekst na stanicama Koprivničko-križevačke županije vezano za posjetu Savjetnika Predsjednika Vlade. (link: http://kckzz.hr/najavljena-buduca-suradnja-sa-hercegbosanskom-zupanijom/ )

Najavljena buduća suradnja sa Hercegbosanskom županijom

Župan Darko Koren primio je izaslanika predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Zdravka Markova koji je županu uručio pismo namjere i poziv na međužupanijsku suradnju predsjednika Vlade Draška Dalića.

Naime, Koprivničko – križevačkoj županiji je ponuđena suradnja na razini dviju županija, ali i suradnja sa PORA-om Razvojnom agencijom. Hercegbosanska županija osniva županijsku Razvojnu agenciju kao preduvjet razvoja, a sljedeća faza je razvoj ljudskih kapaciteta. Zajedničku suradnju vide u gospodarstvu, poljoprivredi, obrazovanju, okolišu, zdravstvu te prekograničnoj suradnji i prijavi zajedničkih projekata na fondove EU. Od suradnje s POROM očekuje se pomoć u smislu prijenosa znanja i prakse u Bosnu i Hercegovinu, koja je potencijalni kandidat punopravnog članstva u EU.

Ravnateljica Birčić naglasila je zainteresiranost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja za suradnju u dijelu koji se odnosi na prijenos znanja i iskustva kolegama u BiH posebice u strateškom planiranju i pripremi i provedbi EU projekata, ali i u svim područjima bitnim za uspostavu i funkcioniranje razvojne agencije. Župan Koren podržao je navedenu suradnju, a sukladno dogovorenome ista će se realizirati kroz potpis sporazuma o suradnji i uz podršku EU sredstvima temeljem zajedničkog projekta koji će se ovih dana aplicirati na otvorene EU fondove.

Sastanku je nazočio i tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać, ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Obrtničkog učilišta Pouka sa kojim se razgovaralo o iskustvima u provođenju obrazovanja odraslih.

Navodi se u priopćenju iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok