"Nitko nama nije pogodovao prilikom javnih nabavki za Oružane snage BiH i za druge institucije gdje se naša tvrtka uredno prijavljivala i dobivala poslove jer su sve naše ponude, kao i druge radnje bile u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, za Fenu je kazao direktor BTG d.o.o. iz Tomislavgrada Stipica Nevistić.

Nakon što je u nekim medijima izašla informacija da je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu protiv osoba u Ministarstvu obrane BiH zbog sumnji da su pogodovale upravo ovoj tvrtki, direktor Nevistić je opovrgnuo sve te napise te odlučno demantirao bilo kakvu umiješanost u nezakonite radnje vezane za poslove javnih nabavki.

"Očito nekome smetamo još od 2012. godine kad smo dobili ovaj tender, te nas nastoje diskreditirati i prikazati u negativnom svjetlu putem nekih medija da smo protuzakonito i posredstvom nekih visokih dužnosnika dobivali unosne poslove", kazao je Nevistić.

"Mi dolazimo iz malog mjesta gdje za našu tvrtku neki državni ministri ne znaju da postojimo mada zapošljavamo preko četrdeset djelatnika i za njih se redovito skrbimo. Očito netko želi da se ovo malo stanovništva što je ostalo na ovim prostorima još više raseli nakon egzodusa, najviše Hrvata u zadnje vrijeme i to otvaranjem granica prema zapadnoj Europi", istaknuo je na kraju  direktor BTG-a Stipica Nevistić.

U Ministarstvu obrane BiH Srni je rečeno da nemaju nikakvih informacija da je Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu protiv ministrice obrane Marine Pendeš.

Federalna televizija javila je da je Marina Pendeš pod istragom Tužiteljstva BiH jer je osumnjičena za kaznena djela zloupotreba položaja i ovlaštenja, te za nesavjestan rad u službi.

Marina Pendeš je osumnjičena da je kao bivša zamjenica ministra obrane BiH izlazila u susret određenim kompanijama prilikom javnih nabavki za Oružane snage BiH, čime je nanijela štetu proračunu za više stotina tisuća maraka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok