Po tko zna koji put Duvnjaci su pokazali da imaju ogromno srce. Predvođeni fra Jozom Radošem Đokom i Humanitarnom organizacijom “Kap ljubavi” samohrana majka Marica Gudelj uskoro će moći useliti u novu kuću, iseliti se iz one stare ruševne u kojoj ona i njezinih troje djece nisu imali uvjete za normalan život.

Umro muž, ona bolesna

Kuća je stavljena pod krov, potrebno je uraditi još unutrašnjost, a fra Đoka dnevno i po tri puta ode u Vedašić gdje Gudelji žive, mjesto koje je od njegove župe Roško Polje udaljena nekih 36 kilometara u jednom pravcu, a sve kako bi pratio radove na izgradnji kuće, kako se ne bi nešto pogrešno napravilo, uradilo… Jer Marica se toliko napatila u životu, a fra Đoka će sve uraditi kako bi olakšao njoj i njezinoj djeci. Piše Dnevni list.

Naime, Marica je prije četiri godine postala samohrana majka kada joj je muž, hrvatski branitelj, umro od pankretitisa gušterače. Da bude još gore, Marica i sama boluje od multiple skleroze. Dvoje djece ide u srednju školu, a jedno u osnovnu. Kuća u kojoj će, nadamo se, provesti još malo vremena u derutnom je i trošnom stanju.

No, pokazalo se da u ovoj nevolji Marica nije sama. Nakon inicijative fra Đoke, digao se Tomislavgrad na noge, kao i Duvnjaci u dijaspori kako bi ovoj majci i njezinoj djeci osigurali život dostojan čovjeka.

Useljenje do Velike Gospe

Stojeći pred novom kućom, Marica nije mogla skriti suze. Zajedno s fra Đokom, zahvalila se svim ljudima.

“Još sam u šoku i ne mogu vjerovati! Sve je ovo prebrzo. Hvala svima”, kazala je Marica, uzbuđena i radosna jer useljenje u novu kuću sve je bliže. Ova, inače skromna žena, stalno je ponavljala kako ima i potrebitijih.

“Ako Bog da zdravlja do Velike Gospe ćemo mi to završiti”, dodao je fra Đoka.

Ponovimo na kraju kako radovi još traju, a svi koji žele pomoći, mogu se javiti osobno fra Đoki ili u ured “Kapi ljubavi” na broj 034 354 420.

Također, donacije se mogu uplatiti na račun sa naznakom “pomoć obitelji Gudelj” – Pomozi i ti onome koji nema”: “Kap ljubavi” Tomislavgrad – BiH. Za uplate iz inozemstva: BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK D.D. BOSNA I HERCEGOVINA, SWIFT CODE:RZBABA2S ADDRES: ZMAJA OD BOSNE BB SARAJEVO BiH Details of beneficiary: IBAN CODE: BA391611200000511917

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok