U sklopu duhovno-kulturne manifestacije „Dani sv.Nikole Tavelića” u subotu je , 4. srpnja, svečanim mimohodom ulicama Tomislavgrada branitelja i tomislavgradskih mažoretkinja obilježen Dan brigade „Kralj Tomislav” u organizaciji općine Tomislavgrad i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Program obilježavanja dvadeset treće obljetnice tomislavgradske brigade započeo je okupljanjem veterana, njihovih obitelji i prijatelja te obitelji poginulih i nestalih branitelja ispred zgrade općine, nakon čega su položeni vijenci i upaljene svijeće na središnjem spomen mjestu poginulim i nestalim duvanjskim braniteljima.

Vijence su pored izaslanstva Vlade Hercegbosanske županije položile i braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Hercegbosanske županije, predstavnici općinske vlasti i izaslanstvo Skupštine Hercegbosanske županije.

Izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije predvođeno predsjednikom Vlade, Draškom Dalićem nakon polaganja vijenaca nazočilo je svetoj misi za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u tomislavgradskoj spomen bazilici koju je predvodio fra Jozo Jolić.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok