Duvnjak Amar Dervić je u nedjelju 5.srpnja 2015.godine ispred dvorca Schönbrunn u Beču biciklom krenuo prema Potočarima na  manifestaciju obilježavanja 20. godišnjice genocida.

Amara  su na put od 1051 km ispratili prijatelji iz Kalesije, Edis Mehmedović i Halid Ljigić, članovi Planinarskog društva "Resnik" Memići. Preko Mađarske i Hrvatske vozi sam, a u Bihaću će se pridružiti biciklistima koji tradicionalno sudjeluju u Maršu mira, Bihać – Potočari. Piše Dnevni avaz.

Dervić se nekada profesionalno bavio nogometom, a nastpao je za FK Sarajevo i SV Wehen Wiesbaden. Njegov hobi je vožnja biciklom kojim je proputovao mnoge zemlje u Europi: BiH, Hrvatsku, Mađarsku, Češku, Austrij, Njemačku, Sloveniju, Italiju

 

Na dva točka je osvojio i nekoliko vrhova u BiH.

Sudionik je mnogih polumaratona i duathlona, a ove godine panira sudjelovati na natjecanju "Iron Man" u njemačkom Frankfurtu. Također, sudjeluje i u vertiklanim maratonima, gdje je cilj u što kraćem vremenskom roku popeti se na vrh tornjeva i nebodera. Dervić je također sudjelovao na natjecanjima u  Sarajevu, Bratislavi, Mekki, a nedavno je u Beču osvojio treće mjesto na Donau Tourmu, piše NKP.BA.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok