Predstavnike Udruge umirovljenika Hercegbosanske županije, koju čine općinske udruge umirovljenika Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča, Drvara i Bosanskog Grahova primio je danas u svom uredu predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić.

Predstavnici umirovljenika izrazili su zahvalnost predsjedniku Vlade što je našao vremena da ih primi.

Svjesni situacije u Hercegbosanskoj županiji predstavnici umirovljenika pozdravljaju Odluke Vlade koja idu u pravcu mogućih ušteda, pri čemu posebno ističu Odluku o plaćanju povjerenstava i Odluku o odricanju prava na regres.

Zahvaljuju dosadašnjim načelnicima i premijerima što su imali razumijevanja za njihove probleme te ih pozivaju da u narednom razdoblju konkretnije pomognu rad udruga umirovljenika, s obzirom da kategorija umirovljenika ima maksimalno razumijevanja za probleme u zajednici.

Isto  tako istaknuto je da je to kategorija koja ostaje na prostorima Hercegbosanske županije kojoj je cilj gospodarski razvoj, koji je jedan od prioritetnih zadataka svih koji djeluju na prostoru BiH,  pa tako i Hercegbosanske županije. Gospodarski razvoj je prioritet kako bi mladi imali mogućnost osmisliti svoj život na ovom prostoru, a ne kao što je to sad slučaj da nam najvitalniji dio populacije razmišlja o odlasku.

Nakon što su predsjednika Vlade Draška Dalića upoznali s radom i stanjem u Udruzi predstavnici umirovljenika istaknuli su aktivnosti preko kojih pomažu članstvo udruga. Članovi udruga umirovljenika tako imaju pomoći pri liječenju u toplicama u Fojnici uz popust od 40 %, , mogućnost kupnje zimnice i ogrijeva na pet rata, kao i objavljenje kupovine jedan dan u mjesecu u određenim trgovačkim centrima na području županije uz popust od 10 %.

Dogovoreno je da će predstavnici umirovljenika Vladi Hercegbosanske županije dostaviti dopis sa svim istaknutim problemima kao i aktivnostima koje se provode u udrugama uz zahtjev za financijsku pomoć Udruzi umirovljenika, najosjetljivijoj populaciji za koju će  prema riječima predsjednika Vlade, Draška Dalića, Vlada Hercegbosanske županije imati osjećaj te da će pomoći radu Udruzi umirovljenika Hercegbosanske županije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok