Općina Livno i Udruga proizvođača autohtonog livanjskog sira Cincar u suradnji sa Češkom razvojnom agencijom uskoro će započeti realizaciju projekta "Livanjski sir".

Naime, Češka razvojna agencija prihvatila je aplikaciju Općine Livno i Udruge Cincar za spomenuti projekt te osigurala sredstva u iznosu oko milijun konvertibilnih maraka.

Sredstva su namijenjena za potrebe zaštite autohtonosti i izvornosti Livanjskog sira, te za izravnu pomoć proizvođačima, a dio sredstava je namijenjen za izgradnju zajedničkog skladišta za proizvođače sira s područja livanjske općine.

Načelnik Općine Livno Luka Čelan jučer je u svom uredu održao sastanak sa predstavnicima Češke razvojne agencije na kojem je izrazio zahvalnost i spremnost za što bolju realizaciju projektnih aktivnosti.

„Nadam se da će se realizacijom ovog projekta završiti proces zaštite Livanjskog sira te da će ovo biti poticaj drugim proizvođačima da se aktivnije uključe u proizvodnju livanjskog brenda koji zasigurno ima budućnost“, kazao je načelnik Čelan.

Sastanku je bio nazočan i predsjednik Udruge Cincar Jozo Baković. Govorio je, između ostaloga, o poteškoćama s kojima se susreću ovdašnji proizvođači sira te izrazio uvjerenje da će dobar dio istih biti riješen  realizacijom ovog projekta.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok