Bajram u Livnu se klanjao u 5 gradskih i 6 seoskih džamija, a centralna bajramska manifestacija je bila u Ćurčinici gdje je namaz predvodio i hutbu održao imam te džamije Mahir ef.Kevrić koji je ujedno pročitao i hutbu reisu -l- uleme Huseina ef.Kavazovića.

"Ko se odcijepi od Poslanika, a bude upućen, Mi ćemo ga uputiti tamo gdje je i krenuo.." jedan je od opominjućih Kur`anskih citata naveden i u pročitanoj hutbi reisu -l- uleme Kavazovića, koji je podsjetio, kao i ef. Kevrić u svojoj hutbi, da se trebamo posebno za bajram podsjetiti  obaveza prema obitelji, najmlađima i starijima, na obaveze prema džematu i široj zajednici, prema šehidima i imati na umu da je bajram kruna ibadeta i radost postača. Piše Dnevni avaz.

Ef. Kevrić je podsjetio vjernike da zapravo imaju pet bajrama, te podsjetio na važnost Allahovih safova i opasnost od šejtanskih. Čestitao je bajram vjernicima u svoje ime i u ime MIZ Livno, ali i prenio čestitke livanjskog gvardijana fra Miroslava Ištuka.

Svečano je bilo i u Tomislavgradu gdje se klanjalo na sedam mjesta, dok je Glamoč na raspolaganju imao četiri, a Kupres dvije džamije od kojih je glavna još u izgradnji. MIZ Livno je uoči bajrama podijelio i pakete klanjačima, a bit će prvog dana bajrama podijeljeni paketići i djeci, dok je MDD Merhamet Kupres uoči bajrama podijelio i porodične i bajramske dječje pakete, te novčane nagrade najboljim učenicima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok