Zbog ljudskog nemara i paljenja korova na mjesnom groblju u Bosanskom Grahovu od 15. srpnja 2015. godine aktiviran je požar površine 25 km²  pri čemu su ugrožena naselja Mirkovci, Luke i Korita, te je izgorio jedan stari napušteni objekt u mjestu Korita.

Ugrožena je visoka šuma koju djelatnici ŠGD Hercegbosanske županije brane strojevima i ljudstvom dok su na drugim mjestima raspoređeni pripadnici DGS-a, MUP-a te mještani koji dragovoljno pomažu u gašenju požara.

Kako je priopćeno iz Županijskog operativnog centra civilne zaštite u Livnu akciji gašenja požara priključili su se i vatrogasci s cisternom iz tomislavgradskog vatrogasnog društva, te cisterna pitke vode koja je jučer iz Livna poslana stanovnicima naselja Luka.

Zbog manjka opreme i ljudstva pojedine općine iz Hercegbosanske županije nisu u mogućnosti poslati pomoć općini Bosansko Grahovo, kao ni okolne županije zbog ugroza njihova teritorija požarima pa je iz tog razloga Županijska uprava civilne zaštite danas zatražila pomoć Oružanih snaga BiH u vidu helikoptera i postrojbi iz vojarne u Livnu.

Ukoliko se odobri tražena pomoć od Oružanih snaga BiH za očekivati je da će požar u potpunosti biti stavljen pod nadzor.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok