Gradonačelnica Knina i šefica kampanje HDZ-a Josipa Rimac, zajedno sa svoja dva dogradonačelnika Nikolom Blaževićem i Slavenom Ivićem, u petak navečer kraj Livna u susjednoj BiH imala je prometnu nesreću, pišu 24 sata.

Oni su se, naime, nakon što su bili na klauzuri HDZ-a u Vitezu, nalazili u službenom VW Passatu grada Knina kojim je upravljao HDZ-ov dožupan Tomislav Vrdoljak (42) kada su, prema riječima Rimac, naletjeli na krdo divljih konja.

– Ne poznajem to područje, ali bilo je to negdje u okolici Livca kad smo automobilom naletjeli na krdo divljih konja. Vozač je čitav dan pio samo kavu i vodu, nije brzo vozio, ali bio je mrak i konji su skočili pred nas. Hvala Gospi da smo svi živi i zdravi – kazala je Rimac za 24 sata.

Tajnik Planinarsko-ekološkog društva Borova glava Željko Krišto, koji brine o konjima na tom području, rekao je da nije bilo tragova kočenja.

– Izgledalo je kao da su namjerno pri maloj brzini udarili konja. Pao je na vozilo, oštetio prednji dio, haubu, vjetrobransko staklo... Čekamo da policija završi svoj dio posla pa će se podnijeti i prijava protiv vozača – kaže Krišto.

Rimac, Vrdoljak, Blažević i Ivić prošli su bez težih ozljeda, međutim konj nije preživio. U nesreći mu je slomljena noga, a kako njima lomovi ne srastaju, lovačko društvo ga je moralo usmrtiti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok