U Vedašiću, selu nedaleko od Tomislavgrada, jučer je bilo svečano. Nakon više mjeseci prikupljanja potrebitih novčanih sredstava, prikupljanih na brojnim adresama u domovini i inozemstvu, te samo četiri mjeseca izgradnje, danas je na korištenje predan potpuno novi dom obitelji Gudelj, samohranoj majci Marici i njenoj troje djece.

Izgradnju kuće je pokrenula i provela Duhovno-humanitarna udruga Kap ljubavi iz Tomislavgrada, predvođena voditeljem fra Jozom Radošem Đokom, koji je danas i blagoslovio te potom uručio ključeve novoga doma, opremljenoga novim namještajem i prilagođenom Maričinima potrebama, budući da boluje od bolesti multiple skleroze.

Kuća je izgrađena zahvaljujući donacijama dobrih ljudi i pojedinih institucija, među njima i općine Tomislavgrad, a današnjoj skromnoj svečanosti nazočili su općinski načelnik Ivan Vukadin te predstavnici HBŽ, predvođeni predsjednikom Skupštine HBŽ Robertom Bagarićem, te ministrima u Vladi HBŽ, Stipanom Šarcem i Petrom Galićem, kao i u nazočnosti predstavnika županijske Uprave za branitelje te braniteljskih udruga iz Domovinskoga rata čiji je aktivni sudionik bio i Maričin muž Dragan koji je od teške bolesti preminuo prije nekoliko godina.

Dirnut ovom teškom životnom pričom i lošim stambenim prilikama u kojima je ova obitelj živjela sve do danas, fra Đoka je u jesen prošle godine pokrenuo akciju rješavanja stambenog pitanja a u travnju je počela izgradnja i, bez obzira na brojne probleme s kojima se susreo, uspio u svojoj nakani.

Marica Gudelj i njezina djeca su neizmjerno zahvalni svima koji su na bilo koji način pripomogli izgradnju i opremanje njihovog novog doma.

Priopćeno je iz općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok