Duvanjske mažoretkinje imale su izvrstan nastup na Europskome prvenstvu mažoretkinja koje je večeras završeno u francuskome gradu Albiju.

Naime, kako prenosi Tomislavcity, Ružica Parlain osvojila je srebrnu medalju u disciplini juniorke pom-pon. Uspješne su bile i u ostalim disciplinama: seniorke Ana Krešimira Smiljanić i Dora Čondrić  izborile su 4. mjesto u disciplini duo pom-pon, kadetkinje 5. mjesto u disciplini pom-pon, a  juniorke 4. mjesto. Dakle, u pojedinim disciplinama medalja je izmakla "za dlaku".

Tomislavcity podsjeća da je tim u Francuskoj predstavljlo 35 mažoretkinja, te da je Ružica Parlain na ovogodišnjem državnom prvenstvu osvojila 1. mjesto.

Džoana Perković - Hvala prije svega curama, njihova hrabrost je ključ našega uspjeha!

Naporna sezona je iza nas, ali zahvaljujući timskome duhu uspjele smo pronaći prečicu do radosti. Ples je naša prečica ma koje god medalja boje bila. Nakon uspješnoga plasmana na državnom prvenstvu u Čapljini, ovi rezultati su sjajni. Ponosna sam na Ružicu Parlain i što upravo ona svome gradu ove godine nosi europsko srebro i što je dokazala da je Tomislavgrad dom mnogim talentima. Za dlaku nam je promakla brončana medalja, ali ovo je znak da smo na dobrome putu. Za nas je ovo veliki uspjeh i ogromna motivacija da radimo još bolje i jače. Hvala prije svega curama, njihova hrabrost je ključ našega uspjeha! Naravno, hvala još jednom roditeljima i Općini Tomislavgrad što vjeruju u naš rad, kazala nam je u izjavi nakon prvenstva voditeljica tomislavgradskih mažoretkinja Džoana Perković.

Čestitamo tomislavgradskim mažoretkinjama na ostvarenim rezultatima i želimo sretan povratak kući!

U video prilogu pogledajte malo vesele i žive atmosfere s nastupa naših cura ne EP-u. Piše Tomislavcity.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok