U prostorijama Općine Tomislavgrad danas su načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin, ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad, dr.Ivan Bagarić, predstavnica Centra za socijalni rad Tomislavgrad, ravnateljica Dječjeg vrtića Tomislavgrad, Ljiljana Dilber, predstavnici Centra za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju "Nova nada", kao i ravnatelji osnovnih škola na području općine i predstavnik Ureda UNICEF-a za BiH, potpisali Protokol o suradnji u oblasti unaprjeđenja ranog rasta i razvoja djece u Općini Tomislavgrad.

Potpisnici Protokola usuglasili su se kako će koordiniranim, zajedničkim i integriranim djelovanjem unaprjeđivati rani rast i razvoj djece u Općini Tomislavgrad, s posebnim naglaskom na marginalizirane skupine, te vodeći računa o njihovoj zaštiti od svih oblika diskriminacije.

Za realiziranje Programa za rani rast i razvoj, Dom zdravlja Tomislavgrad osigurao je prostor za boravak djece i roditelja, a UNICEF će osigurati implementiranje planiranih aktivnosti, te educirati uposlenike koji će pružati usluge vezane za rani rast i razvoj.

Potpisivanju Protokola nazočni su bili predstavnici Vijeća mladih općine Tomislavgrad, predstavnici ustanova i Ureda UNICEF-a.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok