Uvaženi odgajatelji, učitelji, nastavnici, profesori, stručni suradnici, predavači, u ponedjeljak, 5. listopada proslavljate Svjetski dan učitelja, nastavnika i profesora.

U svoje osobno i u ime Vlade Hercegbosanske županije upućujem vam iskrene čestitke i želje da Dan učitelja provedete u kreativnim, zabavnim i poticajnim aktivnostima.

Ovom prigodom ističem kako upravo vi svakodnevno ispunjavate tešku, odgovornu i iznimnu zadaću, pokazujući put našoj djeci, kako bi oni poželjeli saznati, savladati, dokučiti, razvijati se i postati sutra sretni, aktivni i odgovorni nositelji društva. Naša bolja budućnost.

Roditelji učenika su njihovi prvi učitelji, a školski sustav u život učenika uključuje učitelje, nastavnike, profesore, kao stručne osobe, čiji utjecaj često određuje životne putove, odabire i stavove djece. Imajući to na umu i dalje do najviših razina razvijajte partnerstvo škole i roditelja, njegujte živ i aktivan suradnički odnos u zbornicama, a iznad svega optimistično prenosite znanje i prihvaćajte kontinuiranu edukaciju. Znanje doista jeste moć, ono je u vašim rukama i najvažnija je značajka kvalitetnog obrazovanja. Nastavite poučavati, pokazivati smisao i iznad svega inspirirati. Svjetski dan učitelja čestitam i umirovljenim prosvjetarima, te svima njima izražavam duboko poštovanje.

Hvala vam na doprinosu društvu, a resorno ministarstvo bit će vaša neumorna potpora. Upućujem Vam i obećanje da će se u vašu kontinuiranu edukaciju i mogućnost napredovanja ulagati još više, ističe se u čestitki prosvjetnim djelatnicima koju je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županje, Petar Galić uputio u povodu 5. listopada Svjetskog dana učitelja, nastavnika i profesora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok