Dana 1. listopada 2015. godine u PTC Forum održano je predavanje o temi „Analizom tla do rentabilne proizvodnje“.

Organizator predavanja bila je Udruga poljoprivrednih proizvođača „Stolisnik“ iz Livna pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije. Predavanje je održao dipl. agr. zaštite bilja Edham Hodžić, ravnatelj Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanske županije iz Bihaća.

Gost predavač je upoznao dvadesetak nazočnih poljoprivrednih proizvođača o značaju analize tla. Upoznao je proizvođače o potrebama bilja i o mogućnostima tla u kojem ga uzgajamo. Jedna od bitnih činjenica koja je istaknuta na predavanju bila je ta da se ostaci žitarica ne smiju spaljivati na oranicama zbog toga što to šteti biljkama koje planiramo uzgojiti na toj parceli.

Udruga „Stolisnik“ uskoro planira provesti projekt kojega će sufinancirati Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije. Naime, odradit će se analize tla svima koji Udruzi apliciraju za istu, za postojeće ali i planirane nasade bilja. Ovim putem pozivamo one koji nisu nazočili predavanju, a žele analizu tla, da apliciraju Udruzi na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Tu će dobiti sve potrebne podatke. Aplikacije se primaju do 18. listopada 2015. godine.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok