Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije u četvrtak, 15. listopada i petak, 16. listopada organizira radionicu i vježbu u sklopu projekta  Prekogranično zračno uvezivanje - CAN.

Radionica o temi „Primjena letjelišta u aktivnostima potrage i spašavanja“ održat će se 15.10.2015. godine u 9:30 sati u prostorijama PTC Forum u Livnu.

Uz ministra gospodarstva Hercegbosanske županije, Aleksandra Štrpca na radionici će kao predavači sudjelovati i predstavnici Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH-BHDCA, Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine i GSS HBŽ. Ostali sudionici radionice su vatrogasci/članovi aeroklubova/članovi GSS iz Bovca, Prijedora, Nikšića, Raba, Beograda, Livna, Mostara, Sarajeva i Tuzle.

U Petak, 16.10.2015.godine, bit će održana vježba pod nazivom „Potraga za nestalim zrakoplovom“ koja počinje u 9:00 sati na letjelištu  Brda. U prostorijama aerokluba Livno na letjelištu Brda bit će održana predavanja: GPS-praktičan rad, radio veza u potragama i topografija. Nakon predavanja slijedi vježba sa većim brojem sudionika od kojih su neki GSS u BiH, GSS HBŽ, GSS Široki Brijeg, GSS Čitluk, članovi Aero kluba Livno, MUP Hercegbosanske županije, PP Livno, UCZ HBŽ, CZ Livno, Vatrogasna služba Livno, PD Cincar, PD Kamešnica, LD Cincar, Hitna služba Doma zdravlja Livno i drugi. Na koncu će biti održana i analiza vježbe.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok