Mira Šogorović (53) iz sela Crnča kod Dervente poginula je kada joj je u šumi na glavu palo stablo koje je posjekao njezin suprug Đorđo (60).

Do tragedije je došlo u ponedeljak nakon 12 sati kada su supružnici otišli u svoju šumu kako bi pripremili drva ogrjev za predstojeću zimu. U CJS Doboj kazali su kako su ih iz Doma zdravlja u Derventi obavijestili da je u ovu ustanovu dovezeno tijelo žene. Prema pričama mještana sela Crnča, Đorđo je motornom pilom posjekao stablo koje je pri padu zakačilo drugo stablo i oborilo ga. Piše Večernji list.

- Navodno je grana drugog stabla udarila Miru po glavi i srušila je na tlo. Šogorovići su se ranije bavili proizvodnjom sokova. Riječ je o vrijednim i dobrim ljudima. Prije 10-ak godina ovu obitelji pogodila je još jedna strašna nesreća. Tada je njihov stariji sin zbog problema u braku ubio svoju suprugu i potom izvršio samoubojstvo. Taj ih je događaj u potpunosti dotukao. Od tada i žive povučenim životom- ispričao je jedan od susjeda. On je dodao kako imaju još jednog sina koji živi u Engleskoj i često dolazi kući. Šogorovići su krenuli na njivu, ali je Mira, navodno, rekla da svrate do šume i posjeku ta stabla.

- Ovo nije prvi put da Đorđo sječe drva u svojoj šumi i znao je dobro raditi taj posao. Žao mi je Đorđe poslije svega što mu se dogodilo, mogu zamisliti kako će ga pogoditi i ova nesreća - zaključuje jedan mještanin. Nesreća u ovom selu samo je jedna od tragedija koje se u posljednje vrijeme događaju u šumama. Prije 15 dana u Šipovu je poginuo radnik šumskog gazdinstva "Gorica" Nebojša Lončar kada je na njega pao trupac koji se oktačio prilikom podizanja oblovine u prikolicu kamiona. Početkom rujna prilikom izvlačenja šume u Modriči poginuo je Vukaišin Popović kada se prevrnuo i ostao zaglavljen ispod traktora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok