Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Livno u periodu 12.11.do14.11.2015.god.  sudjelovala je na Međunarodnom sajmu vježbovnih tvrtki TFF ( Training Firms Fair ) Sarajevo 2015. u organizaciji KulturKontakta Austria , Rotary cluba Kitzbuhel  i BHS-a.

Na Sajmu je učestvovalo 35 Vježbovnih tvrtki ( Austrija,BiH, Srbija i Crna Gora), sa svojim profesionalnim sajamskim štandovima.

Naša škola predstavila se štandom Vježbovne tvrtke Hotel Bistrica d.o.o. Livno u kojoj se kroz praktičnu nastavu virtualne tvrtke simulira rad u stvarnoj tvrtki i učenici pripremaju za buduća zanimanja.

Na Sajmu se trgovalo između VT (Vježbovnih tvrtki ) unutar zemlje i inozemstva, “kupovali“ su zaposleni u VT ( učenici ) koji imaju otvorene tekuće račune u nekoj od banaka, ali i posjetitelji Sajma putem kreditnih kartica podignutih na info pultu banke.

Sajam su organizirano posjetili mnogobrojni učenici Srednjih škola uključenih u ovaj projekat.

Sajam je bio dodatni oblik upoznavanja  učenika s trgovanjem  i platnim prometom ( narudžbenica,račun,obračun PDV-a,plaćanje…) u stvarnoj tvrtki, ali i druženje, razmjena  iskustava i osobno komuniciranje s kolegama iz drugih škola.

Nastavnici su odradili  radionicu „Analiza rada u VT“ u kojoj su iznosili prijedloge i sugestije za usavršavanje procesa rada u Vježbovnim tvrtkama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok