U organizaciji Vijeća mladih općine Tomislavgrad, a u cilju zajedničkog preventivnog djelovanja u sprječavanju različitih oblika asocijalnih ponašanja kod učenika srednjoškolske dobi, u petak, 20. studenog u zgradi Općine Tomislavgrad održan je radni sastanak djelatnika Policijske postaje Tomislavgrad, Srednje strukovne škole Tomislavgrad, Gimnazije Marka Marulića, Centra za socijalnu skrb Tomislavgrad, Doma zdravlja i Općine Tomislavgrad.

Sastanku su nazočili pomoćnik za promet načelnika policijske postaje i voditeljica sektora PP, pedagogice iz Srednje strukovne škole i Gimnazije Marka Marulića, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Tomislavgrad, psihologinja u Domu zdravlja Tomislavgrad, predstavnici Općine Tomislavgrad, kao i predstavnici vijeća učenika iz obje naše srednje škole.

Tom prilikom dogovorena je zajednička suradnja i protok informacija u preventivnom sprječavanju neprihvatljivih ponašanja učenika, poglavito onih koja uključuju fizičko i psihičko nasilje među djecom, uništavanje školskog inventara, izostajanje s nastave i konzumiranje opojnih sredstava, prije svega alkohola. Poseban naglasak je stavljen na potrebu zajedničke suradnje u cilju pomoći djeci koja dolaze iz problematičnih obitelji, u kojima je nasilje usvojeno kao obrazac ponašanja, budući da se upravo kod takve djece često uočavaju poremećaji u ponašanju.

Predstavnici navedenih institucija će i dalje redovito pratiti navedenu problematiku i s tim u vezi održavati radne sastanke, te na taj način doprinositi prevenciji neprihvatljivih ponašanja i podizanju razine sigurnosti među mladima na području općine Tomislavgrad.

Velik dio problema proističe iz nepoštivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata i točenja alkohola maloljetnicima čak i u vrijeme trajanja nastave. Problem predstavljaju i roditelji koji negiraju i ne sagledavaju probleme koje imaju njihova djeca (ne kritičnost roditelja). Predstavnici vijeća učenika su se složili sa zaključcima sastanaka i sa detektiranim problemima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok