Ekipa gospićkog dopisništva HRT-a boravila je 22. prosinca u Bos. Grahovu gdje je za emisiju „Pogled preko granice“ i informativni program snimala prilog o životu Hrvata u toj općini.

Povod za dolazak u Grahovo bila je proslava Božića, ali i vijest da je Središnji ured za stambeno zbrinjavanje i obnovu RH na nedavnom Javnom pozivu za Hrvate u BiH odabrao sufinancirati dva projekta grahovskih Hrvata – Kulturno-obrazovni centar „Korita“ te izgradnju vodovoda Kijevo-Uništa.

U selu Korita o projektu izgradnje Kulturno-obrazovnog centra govorio je Krešimir Sarić, potpredsjednik Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić“ koja je nositelj projekta.

O životu župe sv. Ilije proroka u Bos. Grahovu govorio je župnik don Davor Klečina, a potom su izjave dali i drugi predstavnici grahovskih Hrvata iz sfere društveno-političkog, kulturnog i ekonomskog života.

Ekipa HRT-a je snimila i božićni turnir u pljočkanju, tradicionalnoj igri dinarskih krajeva, koja je nedavno oživljena u Bos. Grahovu, a bila je i na božićnom domjenku kojeg je Udruga „Don Juraj Gospodnetić“ priredila zajedno s trima udrugama nedavno proisteklim iz nje – Planinarsko-ekološko društvo „Veliki Bat“, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Korita“ i Pljočkarski klub „Bos. Grahovo“.

Na kraju dana u večernjim satima snimali su pred župnom crkvom u Obljaju i božićni program s uprizorenjem živih jaslica.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije DVB-S/T