Odlazak Milana Sijerkovića, legendarnog meteorologa i prognostičara koji je proteklih 50 godina, od 1968. godine, na radiju, u tisku i na televiziji vremensku prognozu predstavljao na svoj jedinstven način, rastužio je cijelu Hrvatsku.

Na zagrebačkom Krematoriju održan je posljednji ispraćaj omiljenog hrvatskog meteorologa, a tom su se prigodom, osim obitelji, okupili i brojni Sijerkovićeve prijatelji, kolege, kao i štovatelji lika i djela legendarnog prognostičara, koji su Sijerkovića ispratili uz taktove pjesme 'Tamo da putujem', javlja Jutarnji.

Na Mirogoju su, između ostalih, bili i njegov kolega s Nove TV Andrija Jarak, bivša direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić, njegov bivši kolega Zoran Vakula iz DHMZ-a i brojni drugi.

Milan Sijerković rodio se 1935. u bokokotorskom mjestu Baošiću. Studirao je geofiziku s meteorologijom na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 1961. godine, a magistrirao je 1977. godine. Od 1963. do odlaska u mirovinu radio je u Državnom hidrometeorološkom zavodu u Zagrebu. Honorarno je surađivao na PMF-u u Zagrebu, a bio je i u uredništvu časopisa Prirode.

Napisao je stotinjak znanstvenih i stručnih meteoroloških radova. Napisao je i tri slikovnice za djecu te serijal znanstveno-popularnih knjiga o različitim mjestima i područjima, a koje se odnose na vrijeme i podneblje. 

"Gledati gore prema oblacima nikad više neće biti isto", napisali su Milanovi kolege iz Hrvatskog meteorološkog društva u objavi o njegovu odlasku.

Umro je 8. prosinca 2018. godine u Zagrebu u 84. godini života.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u