Na današnji dan prije osam godina, u 44. godini života preminuo je splitski pjevač, skladatelj i tekstopisac Dino Dvornik.

Dino je bio poznat je bio po izvornoj mješavini različitih glazbenih žanrova, unikatnoj i ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima, izvrsnim plesnim pokretima te izraženim vokalnim sposobnostima.

Posljednji ispraćaj održan mu je 7. rujna 2008. godine na zagrebačkom groblju Mirogoj, dok su se mnogi Splićani imali priliku oprostiti s legendom na Peristilu. Na tisuće njegovih obožavatelja slilo se u Vestibul kako bi mu odali počast, a gradom se zaorila Dinova “Ništa kontra Splita”, koja je rasplesala okupljenu masu. Piše Slobodna Dalmacija.

Zna se da bi Dino točno tako i zamišljao svoj posljednji ispraćaj - kao veseli, rasplesani party na kojem se svi dobro provode jer je poznato kako je samo želio dodavati dobar beat i dobru energiju, što je često i izjavljivao. "Na sprovod dođite u šarenom, neka bude veselo", oduvijek je govorila splitska legenda, a njegova želja se i ispoštovala.

Tako se, nažalost gradom već osam godina ne može čuti: "Di si Dino legendo", kako su ga Splićani na ulici pozdravljali. A Dinova obitelj imala je i svoju reality emisiju "Dvornikovi" iz koje je bilo itekako vidljivo da Dino život nije shvaćao suviše ozbiljnim, a njegove izjave svakodnevno su nasmijavale brojne gledatelje.

I Dinova kćer Ella na društvenim mrežama voli podsjećati kako nikada neće moći zaboraviti svog slavnog tatu pa tako nije rijetkost da objavi fotografiju s Dinom.

Iako je od njegove prerane smrti prošlo već 8 godina, uspomene na lik i djelo Dina Dvornika ne blijede, a u nastavku se prisjetite legendarnih scena zbog kojih će splitska legenda živjeti vječno.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u