Pjevačima koji su traženi i pune najveće dvorane, angažman za doček Nove godine je posao koji se ne odbija.

Većina njih za nastup na Silvestrovo, bilo da je riječ o javnom prostoru, klubu ili hotelu, dobiju i po tri četiri puta veće iznose nego za ostale, “standardne” koncerte.

Jer, teško da će i najveće zvijezde naše estrade moći ponoviti desetke tisuća eura koje dobiju za novogodišnji nastup. Svake godine ima ih i nekoliko koji prijeđu iznos od 50 tisuća eura, poput Severine, Zdravka Čolića ili pak Dine Merlina. Za ove najveće zvijezde regije tako će biti i ovoga 31. prosinca, no nitko nije želio potvrditi o kojem se iznosu radi. Saznaje Večernji list.

Točni iznosi njihovih otprilike dvosatnih nastupa uvijek su tajna, jer menadžeri ne žele istupiti u javnost s ciframa, strahujući od poreza. Neki gradovi izašli su s ciframa koje kane potrošiti ukupno za doček Nove godine na svojim javnim prostorima, ali ne i pojedinačnim iznosima. Tako je grad Spit, u kojem ove godine građane na rivi zabavljaju Jole i Gustafi izdvojio 450 tisuća kuna, a Dubrovnik milijun kuna za Dinu Merlina, Pravila igre i Songkillerse na Stradunu.

Najveću sumu od njih će dobiti Dino Merlin, vrtoglavih 64 tisuća eura, što je organizator i potvrdio. To je 14 tisuća eura više nego što je dobio prošle godine kada je svoje Sarajlije uveo u Novu 2017. Tada mu je grad Sarajevo isplatio 50 tisuća eura. Budžeti glavnog grada Bosne i Hercegovine za ovakva slavlja su znatno niža, ali u tu priču uvijek se uključe i sponzori. Ove godine imaju na raspolaganju 250.000 KM, što svakako neće podmiriti nastup jedne od najveće zvijezde na ovim prostorima, Zdravka Čolića.

Prema neslužbenim informacijama, on bi trebao dobiti također 50 tisuća eura. U društvu najviše plaćenih opet su Severina i Goran Bregović, a od njih nije daleko ni Jelena Rozga koja nastupa u beogradskom hotelu Metropol Palace. Severina je, kao i mnoštvo naših izvođača, u Crnoj Gori. Sa svojim svekrom Draganom Kojićem Kebom nastupit će na Silvestrovo i Novu Godinu u hotelu Splendid u Budvi. Kako je riječ o dvodnevnom nastupu, iznos će biti viši od 60 tisuća eura.

U istom gradu, ali na gradskom trgu nastupit će Goran Bregović s Bijelim dugmetom i za to inkasirati navodno 50 tisuća eura. Toni Cetinski koji nastupa u Podgorici zaradit će 60 tisuća eura. Iako je do najluđe noći u godini ostalo jedva deset dana, još je uvijek enigma tko će nastupiti na glavnom zagrebačkom trgu jer Grad još uvijek nije ništa službeno potvrdio. Za sada se govori o imenima Zdravka Škendera i Soulfingersa, no oni nam nisu mogli potvrditi svoj nastup.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Najnovije glazba