Mješoviti pjevački zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors, u subotu, 29. rujna održava koncert  Gradu Livnu za rođendan u crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici s početkom u 19:00 sati.

Koncert u Livnu je organiziran u sklopu višednevne turneje, koja će trajati od srijede, 26. rujna do nedjelje, 30 rujna. Ova turneja je postala tradicija na kraju svake akademske godine, na kraju mjeseca rujna.

Ovogodišnja turneja Zbora u Sinju, Kninu i Livnu je osmišljena kao jedno veliko Hvala! za svu kulturu i tradiciju kojoj su nas poučili ti krajevi, u vidu jednog cjelovečernjeg koncerta koji će se održati u svakom od navedena tri grada. Repertoar koji će se izvesti na koncertima je podijeljen na tri kategorije: sakralna, tradicijska i zabavna glazba. U sklopu koncerta će biti izvedeno i nekoliko pjesama koje svoje podrijetlo vuku upravo iz tih krajeva.

Zbor djeluje od 2010. godine. Trenutno broji 50-ak članova. U osam godina djelovanja postiže značajne rezultate među kojima se posebno ističu: treće mjesto u finalu natjecanja „Do posljednjeg zbora” (HRT, svibanj 2012.), posebna Rektorova nagrada za izvedbu „Velike mise u c-molu, KV 427 “ W. A. Mozarta u Zagrebu 2014., nastup na manifestaciji Europe sings povodom Dana Europe u Beču 2014. Zatim brojne zlatne plakete na natjecanjima u Barceloni 2012., Veneciji 2013., Pragu 2014., Krakowu 2016. godine i mnoge druge. Na nedavnom 4. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2017. u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, pobijedili su u konkurenciji 18 ansambala iz cijele Hrvatske. Zbor sudjeluje i na koncertima humanitarnoga karaktera. U 2018. godini Zbor je osvojio zlatnu plaketu na natjecanju u Veroni. Zbor je osnovao Jurica Bošković uz pomoć dekana dr. sc. Damira Borasa. Uz Juricu Boškovića za umjetnički se rad brinu Marina Jurković, Lobel Filipić i Vinko Karmelić.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije glazba