Ne prestaje buka nakon što je Radio Subotica prije nekoliko dana emitirao pjesmu kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona “Moj Ivane“, za koju mediji u Srbiji tvrde da govori o ustaškim emigrantima koji su nakon završetka Drugog svjetskog rata pobjegli iz tadašnje Jugoslavije.

Blic u subotu javlja da je pjesma na Radio Subotici doista puštena greškom te da nije bilo nikakve namjere da se izazove neka nacionalna ili politička provokacija, prenosi Jutarnji.hr.

Zaposlenik radija koji je puštao glazbu ovu pjesmu je pustio potpuno slučajno, greškom. Nakon reakcija javnosti zbog puštanja pjesme, on se osjeća jako loše, jer uopće nije imao namjeru pustiti spornu pjesmu, niti izazvati incident, kaže Blicov izvor upućen u ovaj slučaj.

Istovremeno, predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta izrazio je zaprepaštenje činjenicom da je na Radiju Subotica puštena pjesma, kako kaže, “proustaškog pjevača”.

Linta je rukovodstvo Radio Subotice pozvao da se putem priopćenja javno ispriča građanima Srbije i svim Srbima, koji su, tvrdi, duboko ogorčeni i šokirani zbog puštanja pjesme “jednog od najvećih srbomrzaca”.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u