Želimo vas obavijestiti da su zlonamjerno napadnute Intersport web stranice u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, te Crnoj Gori.

U hakerskom napadu na spomenute web stranice, ugrađen je kod koji je trebao skenirati podatke o platnim karticama. Intersport je reagovao čim je otkriven maliciozan kod, koji je odmah uklonjen.

Nije došlo do zloupotrebe podataka o platnim karticama, jer se podaci o platnim karticama obrađuju isključivo kod nezavisnog pružatelja platnog prometa Wspay, na koji hakerski kod nije mogao uticati.

Emir Dizdarević, izvršni direktor WSPay-a, izjavio je: "Kao pružatelj usluga plaćanja za Intersport grupu, možemo potvrditi da su svi podaci o platnim karticama, uneseni u WSPay stranicu za plaćanje, sigurni i da na njih nije uticao hakerski napad." WSPay koristi sve metode u skladu s PCI DSS L1 certifikatom za siguran unos i prijenos podataka o platnim karticama, kao i sve ostale podatke koji se unose u WSPay stranicu za plaćanje.

Partnerska agencija Intersporta, Optiweb, odgovorna za razvoj i održavanje Intersportovih web stranica, detaljno je provjerila i dijagnosticirala napad. Miha Lavtar, izvršni direktor Optiweba, izjavio je: "Na temelju podataka dnevnika događaja i ograničenog pristupa korisničkih imena, možemo zaključiti da napadači nisu uspjeli dobiti podatke o platnim karticama ili lične podatke koji se odnose na korisnike Intersporta."

Situacija se pažljivo nadgleda i Intersport primjenjuje dodatne preventivne sigurnosne mjere u suradnji s Optiwebom i njihovim partnerima koji brinu o infrastrukturi servera. Online kupovina na svim Intersport web stranicama ostaje sigurna za sve kupce.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com