Da bi vam mobitel dugo radio kako treba, trebali bi paziti na nekoliko stvari. Zato su poznavatelji tehnologije otkrili pet trikova koji će vam pomoći da mobitel radi kao nov.

Resetiranje tri puta tjedno

Da bi mobitel radio brzo, nije ga dovoljno ponovno pokrenuti samo jednom tjedno. Dok koristimo mobitel i preuzimamo nove aplikacije, RAM se puni, a da biste dobili nešto slobodnog prostora i da bi mobitel radio brže, potrebno ga je restartati barem tri puta tjedno.

Ažuriranje samo putem Wi-fija

Aplikacije je potrebno redovito ažurirati, ali to ne bi trebalo činiti kada je mobitel povezan na mobilnu mrežu. Neke aplikacije su prilično velike i mogu vrlo brzo potrošiti mobilni paket interneta. To se može negativno odraziti i na performanse telefona.

Prema tome, treba pripaziti da mobitel bude spojen na wi-fi mrežu tijekom uploada aplikacije.

Štednja podataka u Google Chrome

Prema dostupnim podacima, većina korisnika najviše koristi Google Chrome kao primarni pretraživač. Ako ste među njima, trebali bi uključiti opciju za štednju podataka.

Naime, ta postavka troši više resursa sa stranice koje gledamo za 30 posto, a za video-zapise 50 posto. Tako ćete potrošiti manje podataka, a brže ćete pretraživati. Ovu opciju možete uključiti u opcijama pretraživača.

Što manje uploada

Možda ne izgleda logično, ali ako mobitel nije nov, nove verzije i nadogradnje mogu ga usporiti. Uz to, ako je memorija gotovo puna, česta ažuriranja i nadogradnje će usporiti uređaj.

Bez izlaganja ekstremnim temperaturama

Ako je mobitel izložen ekstremno visokim ili niskim temperaturama, baterija će se brzo potrošiti. Prema tome, treba pripaziti da mobitel ne bude izložen izravno sunčevoj svjetlosti, a ne treba ga ostavljati ni na izrazito niskim temperaturama.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u