Efikasno liječenje malignih tumora, smanjeno ili minimalno vrijeme liječenja, bolja zaštita zdravog tkiva. To su, ukratko, performanse novih uređaja kojima trenutni pacijenti klinika Acibadem imaju pristup. Dostupni su u najnovijoj bolnici Acibadem, Altunizade, od ožujka 2018.

Prof. dr. Meriç Şengöz, specijalista za radioterapiju u bolnici Altunizade podijelio je neke od informacija o tome kako neki od uređaja za radioterapiju s najboljim performansama funkcioniraju i zašto pacijenti moraju završiti bilo koju terapiju koju započnu. Prof. dr. Meriç Şengöz je također govorio o prednostima radioterapije: „Trenutno na području radioterapije radimo s novim tehnologijama koje su značajno napredovale u proteklih 10 godina. Novi uređaji se pojavljuju svake godine, i uz njihovu pomoć smo ostvarili bolje rezultate kod liječenja pacijenata oboljelih od karcinoma, poboljšali smo njihov očekivani životni vijek i kvalitet života. Dugoročno, primjena novih metoda liječenja može kontrolirati razvoj tumora i smanjiti nuspojave klasične radioterapije.“

Također je izjavio da se u klinikama Acibadem tehnologija konstantno poboljšava. „Već radimo sa Truebeam STX, linearnim akceleratorima visoke preciznosti, i nudimo pacijentima visokokvalitetno liječenje. Ali također imamo i najnoviju tehnologiju, kao što je uređaj TomoTherapy, koji kombinira tomografiju s linearnim akceleratorom.”

Uz pomoć uređaja TomoTherapy, liječnici u bolnicama Acibadem tijekom jedne sesije mogu obaviti dva postupka. Također, liječnici tijekom jedne sesije tretmana mogu liječiti veliko područje zahvaćeno karcinomom, kao što je slučaj kod pacijenata s karcinomom mozga ili kralježnice. To je značajan korak u za bolje liječenje kompliciranih slučajeva, u kojima je bilo potrebno više sesija liječenja koje su obično nosile određene rizike za osjetljiva područja kao što je kralježnica.

U Acibademu je jedna od vrhunskih tehnologija Gammaknife (gama-nož), koja se uspješno primjenjuje u mnogim slučajevima. Ali postoji i novi uređaj, Gammaknife Icon, koji je dostupan u novoj bolnici Altunizade. Gammaknife Icon koji se sastoji iz CT uređaja s integriranim konusnom zrakom, pomaže liječnicima ne samo pri izvođenju tijekom jedne sesije, veći i pri liječenju pacijenta tijekom do 5 sesija bez štete po okolna zdrava tkiva.

Prof. dr. Meriç Şengöz je također izjavio da postoje mnoge osobe koje vjeruju da radioterapija nije najbolje rješenje. Međutim, ako se primjenjuje pravilno, na prilagođen način i pravovremeno, predstavlja moćno oružje u borbi protiv karcinoma.

Više pročitajte na acibadem.ba.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com