Preljub jedna od stvari koja će poljuljati temelje veze ili je pak u potpunosti uništiti.

Međutim, osim preljuba postoji još nekoliko problema koji narušuju ljubavni sklad baš poput prevare. Piše Zadovoljna.hr.

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera

Čak i ako lažete partnera kako biste zaštitili njegove osjećaje, skrivanje problema može rezultirati gubitkom povjerenja. Ako skrivate neke detalje jer mislite da bi ga oni mogli povrijediti, vjerojatno biste trebali prestati s takvim ponašanjem. Stručnjaci savjetuju da gradimo veze u kojima drugoj strani možemo reći - sve.

2. Uskraćivanje nježnosti i pažnje

Nedostatak nježnosti stvorit će sumnju kod druge strane da nešto nije u redu. S vremenom će se ta sumnja pretvoriti u velik problem koji baš poput laganja dovodi do nedostatka povjerenja.

3. Tiho negodovanje

Skrivanje pravih osjećaja od svojeg partnera nije dobro za vezu. Što dulje držite u sebi svoje nezadovoljstvo, to su veće šanse da će upravo ono biti razlog vašeg prekida.

4. Odbijanje kompromisa

Snažan stav o pojedinoj temi može biti znak odlučnog karaktera, no do problema dolazi kada jedan partner odbija čuti argumente i želje druge strane te ne želi pristati na kompromis. Pojedinci koji obavljaju stvari isključivo "na svoj način" i nisu spremni nakompromis zapravo su u vezi sa - samim sobom.

5. Pričanje "svisoka"

Pokroviteljskom tonu nema mjesta u kvalitetnoj vezi, slažu se stručnjaci. Nadmeni stav jedne strane pokazuje da pojedinac ima cilj biti u moćnijem položaju što nikako nije znak zdrave zajednice ravnopravnih partnera. Ne samo da takvo ponašanje uništava samopouzdanje druge strane, već razotkriva i osjećaj manje vrijednosti kod osobe koja se koristi pokroviteljskim tonom.

6. Ostanak u vezi zbog pogrešnih razloga

Želite prekinuti, ali se ne usuđujete to učiniti zbog toga što će drugi reći? Uplatili ste si zajedničko putovanje i ne želite ga propustiti iako vam partner više nije drag? Smatrate da je loša veza bolja od nikakve veze? Bez obzira na to koji scenarij vam je najbliži, ostanak u vezi koja vam ne odgovara nije poštena ni prema vama ni vašem partneru.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije zanimljivosti