Danas je na sjednici Općinskog vijeća Livno, jedna od predloženih točaka bila „Privremena statutarna odluka Grada Livna“, odluka kojom se napokon htjelo i kroz općinske institucije našem Livnu i službeno dodijeliti status grada.

Federalni parlament je prije nekog vremena donio Zakon o Gradu Livnu, a danas je došao red na „naše“ Općinsko vijeće da donese Privremenu statutarnu odluku o Gradu Livnu kojim Livno i službeno postaje Grad. Ovo naše je namjerno sa navodnicima, jer se zaista nakon danas pitamo za koga i u čijem interesu nastupaju pojedini vijećnici!?!

HDZ 1990, Hrvatska lista za Livno i Demokratska fronta su redom bili protiv odluke o „Gradu Livnu“ pa je tako zbog nedostatka dvotrećinske većine ova odluka za sad odgođena!

Njihovo opravdanje je da  ,,sjednice vijeća nisu otvorene za javnost te da zahtijevaju da se iste ponovno izravno emitiraju putem radio valova lokalne radio postaje“.  U pravnoj praksi ovo pitanje se nikada ne definira statutarnim odlukama ili statutom, a  članak 60. Poslovnika o radu govori da su sjednice otvorene za javnost, pa tako bilo tko od zainteresiranih građana ili medija može doći u veliku vijećnicu tijekom sjednica i pratiti rad svih vijećnika! Dakle ova priča o „javnosti koja je zakinuta za sjednice“ je klasična obmana, nešto u čemu su Devedesetka, DF i Nezavisna lista za Livno, do sada, možemo slobodno reći usavršili! Ovi politikanti i obmanjivači opet miješaju kruške i jabuke pa u odluku o „Gradu Livnu“ vraćaju svoju najveću boljku – nema više mogućnosti da putem izravnih prijenosa rade cirkus od vijeća i da samo sebi rade promociju na bilo koji način - makar to u 90% slučajeva bilo protiv svake zdrave logike, kao što je sada slučaj! Ovi politikanti i šibicari opet vade staru frazu o 30 godina „straaaašne“ vladavine HDZ-a, raseljenosti i gospodarskoj krizi, zaboravljajući valjda pogledati bilo kuda oko sebe, da raseljenost i gospodarska kriza nisu specifičnost samo našeg grada, već je riječ o širem društvenom fenomenu koji pogađa i razvijenije sredine od naše. No, u nedostatku bilo kakvih argumenata vezano za pojedine točke, vade bilo što, samo da je „kruha i igara“ narodu putem radija. E toga više neće biti!! Nažalost, za sada neće biti još niti odluke o „Gradu Livnu“, sve zahvaljujući ovim „Kraljevima sitnih političkih interesa – devedesetki, Hrvatskoj listi za Livno i Demokratskoj fronti“. U nedostatku bilo kakvih političkih tema zanimljivih javnosti ovi politikanti i šibicari su odlučili malo spletkariti i na račun građana ponovno ubirati jeftine poene!

Drage građanke i građani, ovo što se danas dogodilo na 9. Sjednici Općinskog vijeća nije novost, nego kontinuitet politike Devedesetke, pa i pojedinaca iz HLL-a koji zadnjih desetljeće i pol rade protiv Livna, kao administrativnog, gospodarskog i kulturnog sjedišta županije. U prilog tomu sjetimo se da su par zastupnika, koji su poslije ušli u Devedesetku, prije petnaestak godina u Županijskoj skupštini glasovali protiv toga da Livno bude Ustavom HBŽ definirano kao sjedište Hercegbosanske županije. Ta politika je ponovno isplivala i danas.

Nama preostaje da i dalje naporno radimo na dobrobiti svih stanovnika naše općine, u miru i tišini, a ne u cirkus – sjednicama što neki žele! Drage livanjke i livnjaci, uživajte u dugom toplom ljetu, napose Livanjskom kulturnom ljetu koje vam ove godine donosi program kakvog se ne bi postidjeli ni puno veći gradovi, a mi ćemo se znati izboriti s ovim uskogrudnim obmanjivačima!

LIVNO ISPRED SVEGA

OO HDZ BiH LIVNO

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok