Predizborni skupovi Zajedništva HDZ BiH održani su jučer u Guberu i Zabrišću. Izaslanstvo HDZ BiH na čelu s predsjednikom OO HDZ BiH Livno Stipom Pelivanom, Ivanom Jozićem nositeljem liste za Skupštinu HBŽ, kao i ostalim kandidatima sa svih razina vlasti za Opće izbore predstavilo je program HDZ BiH Razvoj i o(p)stanak.

Predsjednik OO HDZ BiH Livno Stipo Pelivan i kandidat na listi  županijske Skupštine obratio se velikom broju okupljenih: „Kao nikada do sada moramo pokazati zajedništvo jer za Hrvatski narod izbori u BiH nikada nisu samo izbori, oni su i popis stanovništva. Jedino zajedno, bez rasipanja glasova na neke sitne interesne skupine koje su spremne trgovati s nacionalnim interesima hrvatskog naroda, možemo napraviti rezultat koji će nam omogućiti da sami krojimo svoju sudbinu i riješimo hrvatsko nacionalno pitanje. 

Nositelj liste za Skupštinu HBŽ i aktualni predsjednik Vlade HBŽ Ivan Jozić  prisutnima je obrazložio konkretne projekte koje je ova Vlada u kratkom vremenu napravila. Gospodarstvo i subvencija kamate na investicijska ulaganja, poljoprivreda za koju je izdvojen milijun maraka, braniteljska zgrada napravljena nakon 16 godina, zdravstvo kao i socijalna politika bili su osnova djelovanja. Pokrenuti su natječaji za policijske službenike kao i za pripravnike, te je ova Vlada između ostaloga riješila i probleme kolektivnih ugovora u policiji i zdravstvu. Na kraju svog obraćanja poseban naglasak stavio je na izlazak na izbore svih neodlučnih birača kojih je prema anketama 30 %. 

Izborni program stranke predstavio je Dubravko Brdar kandidat za Zastupnički parlament FBiH, i u svom obraćanju naglasio: „HDZ BiH je na državnoj razini uspio srušiti bošnjački izborni zakon koji bi vjerojatno značio kraj Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda, na prijedlog gospođe Borjane Krišto u Zastupničkom domu usvojen je zakon kojim su povećane plaće našim vojnicima. Upućivali smo i prijedloge Izbornog zakona i zakona o Javnom radio-televizijskom sustavu koji zbog naše malobrojnosti u parlamentu nažalost nisu usvojeni,  stoga pozivam da ovoga puta ne rasipate glasove na stranke i liste kojih za par mjeseci neće biti. Iziđimo na izbore i birajmo najbolje među nama za svoje legitimne predstavnike.“

Dragan Konta kandidat za Skupštinu HBŽ u svom obraćanju posebno je istaknuo braniteljsku populaciju. Podsjetio je sve prisutne na probleme s kojima su se susretali od Vlade Alijanse, Komšića kao predstavnika hrvatskog naroda, Vlade platforme i Helezove revizije kada su se prepolovila prava branitelja HVO. HDZ BiH u posljednje četiri godine je uspio vratiti prava obespravljenim braniteljima, te ako ostanu na vlasti problemi će biti do kraja riješeni. Na kraju je pozvao branitelje: „Budimo odgovorni, iziđimo na izbore, podržite HDZ BiH kako bi ovo bila naša posljednja bitka.“

Mještanima su se obratili i kandidati za županijsku Skupštinu Tihana Krželj i Darko Perković, te kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Ilijana Dronjić i  naglasili važnost zajedništva koje se oduvijek osjetilo u Hrvatskom narodu od 1991. do zajedništva koje smo doživjeli prije par mjeseci s izbornikom Zlatkom Dalićem, to zajedništvo trebamo prenijeti na izbore i 07. listopada podržati Hrvatskog člana predsjednika dr. Dragana Čovića, nositeljicu liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Borjanu Krišto, kao i sve ostale kandidate HDZ BiH na svim razinama vlasti. 

HDZ BiH LIVNO

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok