Populacijski fond UN-a (UNFPA) implementira projekt unutar kojeg je razvijen Viber Chatbot “Izbori u BiH 2020” za podršku izbornom procesu u Bosni i Hercegovini.

Centralna izborna komisija BH na ovaj način izražava zahvalnost Populacijskom fondu UN-a i daje punu podršku navedenom projektu.

Viber Chatbot ima za cilj pružiti mladim biračima u BiH sve neophodne informacije i instrukcije u vezi s nadolazećim lokalnim izborima.

Viber Chatbot daje mladima, ali i ostalim građanima i građankama BiH sve neophodne informacije o tome kako da saznaju jesu li upisani u birački spisak, potom detaljne, jasne i tačne informacije o samom procesu i proceduri ispravnog glasanja, kao i informacije o svim kandidatima.

Također, ovaj Chatbot pruža detaljne informacije o legitimnim adresama na kojima se mogu prijaviti eventualne izborne nepravilnosti.

Razvijeni Viber Chatbot, prenosi NAP, vrlo je jednostavan za korištenje, može mu se pristupiti preko linka https://viber.com/izbori2020 ili je dovoljno u Viber pretragu ukucati "IZBORI".