• Short title article: Demant

Ponukani objavama pojedinih web portala da je na području Kupresa oštećeno motorno vozilo (izbušene gume) osobi srpske nacionalnosti, te u svezi istog izvješćujemo javnost da su djelatnici PP Kupres zaprimili dojavu dana 18.2.2024. u 1,15 sati od N.N., rođene 1971. u Kupresu da se čuje preglasna glazba iz ugostiteljskog objekta "IN" u Ulici Kupreške bojne.

Po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici PP Kupres, te uz odobrenje osobe N.N. izvršili mjerenje jačine buke u njenom stanu, pri čemu je utvrđeno da nije došlo do prekoračenja zakonom propisane jačine buke. Potom je izvršeno mjerenje buke i u ugostiteljskom objektu "IN" gdje je također utvrđeno da je u dozvoljenim zakonskim okvirima kao i radno vrijeme ugostiteljskog objekta koje je regulirano općinskom Odlukom od 29.12.2023. godine ( u dane vikenda radno vrijeme ugostiteljskih objekata je do 02 sata iza pola noći).

Također su djelatnici PP Kupres istog dana oko 13,10 sati zaprimili dojavu od iste osobe da je od strane NN počinitelja njenom prijatelju iz Ljubljane oštećeno motorno vozilo na način da su mu probušene sve 4 gume dok je bilo parkirano u Ulici kralja Tvrtka u Kupresu.

>>> Kupres: Probušili joj gume jer je Srpkinja. Tvrdi oštećena

Očevid na mjestu događaja su obavili djelatnici PP Kupres, o svemu je upoznat dežurni tužitelj.

Od strane policijskih službenika je daljnji operativni rad u tijeku u cilju pronalaska za sada NN osobe ili više njih koja je počinila oštećenje na motornom vozilu nacionalne registarske oznake Republike Slovenije i da za sada nisu utvrđene činjenice da se radi o kaznenom djelu počinjenom zbog bilo čije nacionalnosti.

Navode iz MUP-a HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok