• Short title article: Općinski sud Livno

Tužiteljstvo HB županije jučer je zatražilo pritvor za dvojicu osumnjičenih za napad na policajce u Livnu jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Osumnjičenima D.M rođen 1999. godine i D.M. rođen 1984. godine se stavlja na teret da su u noći 25.02.2024. godine oko 03,20 sati u ulici Župana Želimira u Livnu, napali ovlaštene službene osobe, policajce MUP-a HBŽ u Livnu, PP Livno, koji su obavljali poslove javne sigurnosti, kontrolu prometa na javnoj cesti, a koji su tom prilikom zaustavili i kontrolirali vozilo u kojem su se nalazili osumnjičeni.

Nakon obavljanja službene radnje alkotestiranja vozača koji je upravljao navedenim vozilom, u jednom trenutku  iz motornog vozila izlaze osumnjičeni koji verbalno vrijeđaju policijske službenike i  upućuju im prijetnje protiv života i tijela da bi u jednom trenutku i fizički napali policijske službenike, koji su tom prilikom zadobili tjelesne ozljede koje su im konstatirane i sanirane u Domu zdravlja Livno i Županijskoj bolnici u Livnu.

Za kazneno djelo Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz članka 359. stavak 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine propisana je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Općinski sud u Livnu je jučer odredio 30 dana pritvora za dvojicu osumnjičenih. Potvrđeno je to za Livno Online iz ovoga suda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok