• Short title article: Evo i kako

Dragi budući srednjoškolci, završetkom obrazovanja u osnovnoj školi donosite važnu životnu odluku o izboru srednje škole, odnosno vašeg budućeg zanimanja.

Prvi upisni krug na području naše županije traje od utorka 25.lipnja.2024. godine završno s petkom 28.lipnja.2024.godine.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, putem ove objave Vam omogućava pravovremeno upoznavanje sa svim bitnim informacijama koje se odnose na upise u srednje škole, za školsku godinu 2024./2025.

1. Broj razrednih odjela i učenika prema vrstama programa i škola, način upisa, te ostale uvjete i postupke za upis učenika u srednje škole za školsku godinu 2024./2025., pronađite na linku: Odluka o upisu učenika u srednje škole za školsku godinu 2024./25.

2. Elemente i kriterije za izbor kandidata za upis u srednje škole u Hercegbosanskoj županiji, možete pronaći na linku u nastavku:  Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednje škole u HBŽ

Školski koordinatori u osnovnim školama dostupni su učenicima od 9 do 13 sati za vrijeme trajanja upisa.

Bitne informacije o upisima možete pratiti i na web stranici: https://upisi.sum.ba/

Ministarstvo je u suradnji sa SUMIT-om izradilo uputstvo online prijava za upis, kojeg možete pronaći na sljedećem linku: Youtube link : https://www.youtube.com/watch?v=YBCfYv_Xxbc

Svim našim budućim srednjoškolcima želimo mnogo uspjeha pri odabiru budućeg zanimanja.

Navode iz Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok