U sklopu manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" u Tomislavgradu, koja traje već sedmi dan, sinoć je ispred tomislavgradske Spomen-bazilike održana tradicionalna Večer folklora i tradicijskih običaja.

Raskoš svojih nošnji, tradiciju i običaje te pjesme i plesove pokazalo je sedam vrhunskih KUD-ova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

Uz domaća kulturno-umjetnička društva HKUD Sarajlije i HKUD fra Ivan Ančić – Kongora te Plesnog ansambla Matice hrvatske, sinoćnju manifestaciju posebno su uveličali HKUD Salona iz Solina, HKUD Veljaci – Ljubuški, HKUD Nikola Šubić Zrinjski Petrijevaca (Osječko – baranjska županija) te KUD Ilinden iz Struge u Makedoniji.

Večer je inače započela svečanim mimohodom kulturno-umjetničkih društava gradskim ulicama, uz svoje pjesme, do spomen bazilike gdje je smještena pozornica.

Kao i svih dosadašnjih godina i ovaj je Festival bio iznimno posjećen, a veliki broj zaljubljenika u hrvatsko tradicijsko blago u dvosatnom programu uživalo je u tradicionalnim pjesmama i plesovima spomenutih kulturno umjetničkih društava.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok