Nakon što smo jučer prenijeli članak objavljen na web stranicama udruženja "Aarhus" centar u BiH, od istih smo pokušali saznati koje su daljnje aktivnosti ovoga udruženja kada je u pitanju deponija otpada u Livanjskom polju.

Odgovoreno nam je da će se ovo udruženje obratiti županijskoj inspekciji budući da federalna inspekcija, koja je informirana o ovom slučaju prije osam mjeseci, nije ništa učinila.

>>>Deponija otpada u Livanjskom polju nelegalna. Moguće kaznene prijave

Nadležni županijski inspektor bi trebao izaći na teren i utvrditi postojeće stanje na deponiji te kazniti odgovorna fizička i pravna lica. U slučaju da županijski inspektor ne poduzme zakonom propisane mjere, udruženje "Aarhus" namjerava podnijeti kaznenu prijavu ili eventualno tužbu pred nadleznim županijskim sudom. Navodi se u odgovoru iz udruženja "Aarhus".

Također, udruženje namjerava doći do potrebne dokumentacije u vezi plana izgradnje Regionalne sanitarne deponije na području općine Livno.

Od žitelja sela u blizini deponije udruženje "Aarhus" je dobilo informaciju kako masovno imaju problem sa glavoboljom nakon požara koji je zadesio deponiju.

Također, mještani namjeravaju potpisati peticiju za hitnu sanaciju deponije. Odgovorenao nam je iz "Aarhus-a".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok