Dok političari poručuju građanima BiH da je njihova budućnost u realnom sektoru, domaći funkcioneri zapošljavaju članove obitelji u organima državne službe.

Kako bi sakrila nepotizam, Financijsko-informatička agencija FBiH odbila je dostaviti Parlamentu FBiH i medijima imena i prezimena zaposlenih među kojim se nalaze i djeca bh. političara.

Pored vršitelja dužnosti direktora i zamjenika direktora Financijsko-informatička agencija (FIA) FBiH ima 121 radnika od kojih pet radnika ima zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme, dok su ostali prijavljeni na neodređeno.

U jednom od pisama koje je redakcija portala Klix.ba dobila od grupe koja se potpisuje kao Ogorčeni radnici FIA-e stoji kako je direktor ove agencije Esad Mahmutović, inače farmaceut, pod zaštitom predsjednika Vlade FBiH Fadila Novalića.

Kako navode, Novalić ima itekako razloga da se zalaže da podaci o zaposlenima u FIA-i ne izađu u javnost s obzirom na to da je u ovoj agenciji odnedavno zaposlena njegova kćerka Ada Novalić.Ovim povodom kontaktirali smo FIA-u gdje su nam rekli da je Ada Novalić trenutno na odmoru.

Osim kćerke federalnog premijera, u FIA-i je zaposlena i Naida Jahjaefendić, kćerka predsjednika Županijskog suda u Sarajevu Jasmina Jahjaefendića.

Na listu se može dodati i Marija Prusina čiji se otac Dragan Prusina nalazi na poziciji predsjednika Upravnog odbora FIA-a te Suad Isović, sin direktora Porezne uprave FBiH Šerifa Isovića. Svi novouposleni su primljeni u posljednjih 12 mjeseci.

U FIA-u se uspjela zaposliti i Negra Mašović, kćerka bh. političara Amora Mašovića.

Radnici navode i da je sporno zapošljavanje Sabine Hujdur, Mazluma Dizdarevića, Amre Đugum, Anje Hamzagić, Marka Ivanovića, Mirele Kolobarić i Anite Mustapić-Iviš.

“Navedeni zaposlenici su visokorangirani, imaju izuzetno visoke plaće i bez konkursa su primljeni u FIA-u”, ističu ogorčeni zaposlenici.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH