U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine formiran je predmet u kojem se već oko 20 dana, provode određene aktivnosti u vezi neizvršavanja Odluke Ustavnog suda BiH.

Tužiteljstvo u priopćenju za javnost navodi da se prikuplja određena dokumentacija, te da će određene osobe biti pozvane u tu instituciju, javlja Fena.

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović izdao je obvezujuću uputu u kojoj je odredio tim koji radi na navedenom predmetu.

Ovom uputom predmet je označen kao prioritetan i postupajućem tužitelju bit će osigurani svi potrebni tužiteljski resursi za efikasan rad na predmetu.

Tužiteljstvo BiH u narednom razdoblju postupat će u skladu sa zakonom. U interesu predmeta, u ovom trenutku ne možemo davati više informacija za medije, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Upućen poziv Miloradu Dodiku za saslušanje

Miloradu Dodiku, aktualnom predsjedniku Republike Srpske (RS), upućen je poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi s referendumom u tom entitetu.

Potvrđeno je to Feni iz Tužiteljstva BiH na upit u vezi s aktivnostima u predmetu koji se odnosi na neizvršavanje Odluke Ustavnog suda BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok