Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević jučer se popodne sastao s Misijom Međunarodnog monetarnog fonda za Bosnu i Hercegovinu, na čelu sa šefom Misije Nadeemom Ilahijem.

Razgovarano je o ključnim rezultatima revizije braniteljsko-invalidskih naknada, izvršenju proračuna u dijelu naknada za ratne vojne invalide i nositelje ratnih priznanja i o provođenju Zakona o prijevremenom i povoljnijem umirovljenju pripadnika obrambeno-oslobodilačkog rata.

Ministar Bukvarević je upoznao predstavnike Misije s dodatnim zahtjevima braniteljskih kategorija koji se odnose na određena prava iz Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, radnog materijala Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i Zakona o prijevremenom i povoljnijem umirovljenju.

Pri tome je potvrdio stav da dostignuti stupanj prava braniteljskih kategorija neće biti umanjivan, te da je namjera resornog ministarstva da nove zahtjeve braniteljskih kategorija rješava unutarnjom preraspodjelom iz ušteda postojećih sredstava.

Članovi Misije MMF-a su na stajalištu da ne može biti povećavana dosadašnja razina proračunskih sredstava koja se izdvajaju za braniteljske kategorije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Suradnja Misije MMF-a i resornog ministarstva će biti nastavljena u skladu s potpisanim aranžmanom Bosne i Hercegovine i Međunarodnog monetarnog fonda.

Sastanak je, inače, uobičajena praksa prilikom posjeta izaslanstva Misije MMF-a Bosni i Hercegovini, priopćeno  je iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok