Zastupnica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ BiH) uputila je pitanje Vijeću ministara BiH o pokretanju kanala na hrvatskom jeziku u okviru Javnog RTV servisa.

Ona je podsjetila da je Vijeće ministara već 2008. zadužilo Ministarstvo prometa i komunikacija BiH da pokrene proceduru za osnivanje ovog kanala te upitala dokle je došao kompletan proces.

Glavni tajnik Vijeća ministara BiH Zvonimir Kutleša je na pitanje Borjane Krišto kratko kazao da je Vijeće ministara BiH utvrdilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Javnom RTV servisu radi osnivanja trećeg kanala.

Zastupnik Mirsad Đugum (SBBBiH) tražio je od ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića informaciju o stanju s akumulacijom Buško jezero.

Đugum je već jednom, prije 23 mjeseca, uputio isto pitanje ovom ministarstvu jer smatra da je BiH oštećena u slučaju korištenja ove vodne akumulacije od Hrvatske elektroprivrede.

Šarović je kazao da ovo pitanje nije u državnoj već federalnoj nadležnosti ali je, kazao je, Ministarstvo učinilo dodatni napor te utvrdilo da je odnos u ovom slučaju reguliran kroz dva dokumenta: Ugovorom između Hrvatske republike Herceg-Bosne iz 1996. i vodnom dozvolom koja je izdana u odgovarajućoj instituciji u Mostaru.

''Ono što smo mi mogli vidjeti jeste da ne postoji nikakav međunarodni ugovor koji bi regulirao ovo pitanje. Stoga smo za sljedeću zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske kandidirali pitanje reguliranja korištenja Buškog jezera kroz međunarodni ugovor'', kazao je Šarović.

Nakon odgovora ministra Šarovića zajednička sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj su zastupnici i delegati postavljali pitanja, a ministri odgovarali, je završena.

Fena

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH