Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko kazao je danas da, nakon dostavljanja odgovora na Upitnik Europske komisije, BiH i njeni vodeći službenici moraju zadržati postignutu dinamiku.

To je izjavio na sastanku u Kopenhagenu sa državnim tajnikom za vanjsku politiku Ministarstva vanjskih poslova Danske Jonasom Beringom Liisbergom, kojeg je informirao o trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

Inzko je naglasio da bosanskohercegovački službenici trebaju biti svjesni potrebe da se što hitnije djeluje kako bi se nastavio proces pridruživanja.

- BiH se također mora fokusirati na trenutni izazov, odnosno postizanje dogovora o izbornoj reformi, kako bi se omogućilo planirano odvijanje općih izbora ove godine i neometana implementacija izbornih rezultata - dodao je, istakavši da europski način djelovanja znači sudjelovanje u dijalogu kako bi se pronašao kompromis za rješavanje preostalih problema.

Visoki predstavnik izrazio je zahvalnost Danskoj na opredjeljenju da pomogne poslijeratni razvoj i obnovu BiH i da podrži sveukupne napore međunarodne zajednice u BiH usmjerene na osiguranje potpune implementacije Daytonskog mirovnog sporazuma, priopćeno je iz OHR-a. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok