Milijuni pred malim ekranima i tisuću ljudi u dvorani Kosače u Mostaru pratili su 17. Večernjakov pečat, izbor osoba koje su obilježile proteklu godinu u Bosni i Hercegovini.

Ponovno su iz Mostara u svijet otišle poruke nade i ohrabrenja, kao i slika pozitivne BiH. Večernjakov pečat prenosilo je nekoliko televizija iz zemlje i okruženja, uz partnere BHRT i HRT, a praktički, preko servisa, Večernjakov pečat pratio se i preko interneta.

Osobama godine, između ostalih, proglašeni su nogometni izbornici koji su Bosnu i Hercegovinu učinili planetarno prepoznatljivom, a ni jedan nije izbornik bh. reprezentacije. Tako je Livnjak Zlatko Dalić preporodio nogometnu naciju Hrvatske i preko doigravanja uvjerljivo je odveo na Svjetsko prvenstvo. Vahid Halihodžić jedno je od najjačih nogometnih i trenerskih imena s ovih prostora. On je Japanu donio nastup na Mundijalu u Rusiji. Treći trener je Vladimir Petković koji je skupio rekordan broj bodova u kvalifikacijama te je švicarsku “Legiju stranaca” naštimao kao “švicarski sat” i vodi je na Svjetskom prvenstvu. Četvrto izborničko ime je Mladen Krstajić, nekad sjajni nogometaš, koji kao izbornik gradi put uspjeha s reprezentacijom Srbije.

Pogledajte sve dobitnike >>>

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok