Posmrtni ostaci 35 žrtava genocida u Srebrenici dopremljeni su u Memorijalni centar u Potočarima, gdje će sutra biti pokopani tijekom središnje manifestacije obilježavanja godišnjice najvećeg ratnog zločina počinjenog na europskom kontinentu nakon Drugog svjetskog rata.

Bivši načelnik Srebrenice i jedan od vodećih bošnjačkih aktivista Ćamil Duraković, čovjek koji je među rijetkima preživio genocid, pokopat će jednoga člana obitelji.

U intervjuu za Večernji list Duraković je, između ostalog, izjavio:

- Bez obzira na neke političke razmirice, mislim da je bosanskohercegovačko društvo pokazalo simpatije prema reprezentaciji Hrvatske koja odlično nastupa na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Mi navijamo za njih. Naravno, činit ćemo to i ubuduće. S obzirom na to da oni utakmicu igraju upravo 11. srpnja, u bh. društvu je već pokrenuta jedna inicijativa i ja joj se pridružujem. Budući da Bošnjaci proživljavaju jednu veliku tugu, mislim da bi kao reprezentacija trebali suosjećati s nama. Nadam se kako će barem postaviti crne vrpce ili drugačije simbolično obilježiti sjećanje na Srebrenicu. To bi bila velika satisfakcija za sve nas koji smo preživjeli, ali i za relaksiranje ukupnih odnosa. Za mene bi to bilo nešto veliko, a vjerujem i za većinu ljudi ovdje.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok